Minulla on saumuriini voimakas viha-rakkausuhde. Silloin kun se toimii hienosti, ei siitä voi olla pitämättä. Mutta silloin kun pitäisi saada jotain aikaiseksi ja ensimmäiset 3 tuntia käydään ankaraa taistelua hyppytikkien ja langankireyksien kanssa, alkaa kummasti kiehuttaa.

Tänään oli taas tilanne jolloin en ymmärrä kyseisen laitteen sielunelämää. Viimeksi ku Singerilläni ajelin, hyppytikkejä tuli tämän tästä. Putsasin koneen, langoitin uudelleen ja jätin mokoman nurkkaan häpeämään muutaman tunnin teutaroinni jälkeen. Tänään taas istahdin ompelupöydän ääreen valmiina käymään armotonta taistelua kunnollisen tikin puolesta. MInua odotti yllätys. Singeri huristeli täydellistä jälkeä pienen neulalangan kireyden säätämisen jälkeen! Ja lopulta keksin miksi.

Aina painotetaan kuinka tärkeää oikea langoitus on. "Oikealla" langoituksella rakas Singerinrousku tekee hyppytikkiä noin 5cm välein, mutta jos jättää antennilta tulevan langan laittamatta niiihin pikku metallijuttuihin ennen langankiristimiä niin ei saumassa ole hyppytikin hyppytikkiä. Ei koko työn aikana. Kokeilin laittaa edestakas pariin otteeseen ja sama toistui. Tämä on vissii taas niitä kuuluisia henkimaailman asioita... Aamulla viimeksi olin jo soittamassa huoltoon ja valmiina raahaamaan "kirottua rakkinetta" täysremonttiin. Niin, käytössänihän on siis Singer Ultralock, jonka hankin käytettynä vajaa kaksi vuotta sitten.

Pitänee kokeilla vielä erityyppisillä kankailla samaa temppua, voisiko täydellisen tikin salaisuus olla noin yksinkertainen. Vai oliko se sitä vain tänään. Jos ratkaisu on näin helppo, se tulee säästämään hermoja, tunteja ja kyyneliä. :)